Media Park isoleert

19 oktober 2021
mediagroen

In de voorjaarsronde van 2020 is een SDE subsidie toegekend om op het Media Park zoveel mogelijk daken te voorzien van zonnepanelen. Die panelen liggen er echter wel voor de komende 15 tot 20 jaar. Reden voor Media Park om voor de aanleg ervan onderzoek te doen naar de draagkracht en de staat van de daken, en waar nodig onderhoud naar voren te halen. Om ze vervolgens uit te kunnen rusten met zonnepanelen.

De werkzaamheden zijn gestart. Recent zijn nieuwe isolatie- en dakbedekkingsmaterialen op de daken van het reportagecentrum en studio24 gehesen om ze weer een aantal decennia mee te kunnen laten gaan.

NPO en VPRO rustten hun daken al eerder uit met zonnepanelen. En ook RTL wil zonnepanelen op haar gebouwen. Met de daken van de studio’s en het decorcentrum worden binnenkort hopelijk ook de echt grote daken van het Media Park van zonnepanelen voorzien.