VPRO installeert zonnepanelen

17 juni 2019
mediagroen

De VPRO heeft het schuine deel van het dak van haar gebouw medio juni vol gelegd met enkele honderden zonnepanelen. De panelen leveren volgens de SDE+ subsidietoekenning een piekvermogen van 111kW en een verwachte jaaropbrengst van 105.000kWh (105MWh). Wat ondanks het beperkte dakoppervlak toch goed is voor de compensatie van het jaarverbruik van 30 gemiddelde huishoudens.

zonnepanelen op het dak van de VPRO
zonnepanelen op het dak van de VPRO

In 2016 zijn de mogelijkheden voor zonnepanelen op het hele Media Park doorgerekend. Daar kwam toen uit dat er 3.000.000kWh aan stroom opgewekt kon worden als alle daken op het Media Park van zonnepanelen zouden zijn voorzien. Dat de VPRO panelen heeft gerealiseerd is een mooie eerste stap voor het Media Park. Ook BNNVARA is bezig zonnepanelen te installeren, en de EO heeft ze elders in de stad al op haar dak liggen. De grootste winst is echter te behalen op de grote studio’s, het Studiocentrum en het Decorcentrum.