Bee Friendly van KRO-NCRV

15 mei 2020
mediagroen

Eerder schreven we al over Nationale Zaaidag op 22 april. En nu maakt KRO-NCRV bekend dat ze met haar Bee Friendly actie 12.500 lespakketten heeft verspreid onder basisscholen, en dat er 1 miljoen zaadzakjes zijn aangevraagd.

Samen met Stefan Stasse van De Staat van Stasse (NPO Radio 2) en chef-kok en imker Ramon Brugman van BinnensteBuiten (NPO 2) stelt KRO-NCRV maar liefst één miljoen zakjes zaad ter beschikking. Elk zaadzakje is goed voor 2,5 vierkante meter grond en levert zo tientallen bij-vriendelijke bloemen op.

Al meer dan 60.000 mensen tekenden de petitie voor het behoud van de wilde bij. Wil jij de petitie ook nog tekenen, klik dan door op de Bee Friendly pagina van KRO-NCRV en scroll naar de petitie.

Wil je er meer over lezen, klik dan door op het artikel over de resultaten, of klik op het plaatje hieronder voor de Youtube video van Ramon Brugman van BinnensteBuiten over hoe je een bijenhotel maakt.

Ook op Instagram werd campagne gevoerd, met mooie visuals: