Nationale zaaidag op 22 april

13 april 2020
mediagroen

Rondom Hilversum, op het Media Park, staan verschillende bijenkasten van de Gooise Bij van Ben Bus, en die bijenvolken hebben bloemen nodig voor hun nectar. Maar bestuivers zoals bijen en vlinders hebben het zwaar. Ze kunnen buiten niet genoeg stuifmeel en nectar vinden, en ze hebben last van pesticiden in de landbouw en tuinen. Bestuivers zijn onmisbaar voor een gezonde natuur en bovendien: veel van ons eten zou niet bestaan zonder bestuiving door de kleine beestjes.

Eigenlijk zit er maar één ding op: we gaan ze helpen door biologisch te zaaien. Zo zorgen we er met elkaar voor dat bijen genoeg voedsel hebben om te overleven. Via The Pollinators kan iedereen meedoen aan de nationale zaaidag op 22 april 2020, je koopt je zakjes zaad hier in de webshop. Of je haalt ze op bij een bijen voedselbank bij jou in de buurt, je vindt de ophaallocaties via de site van Nudge. En in de Zaadblog lees je alles over hoe, wat en waarom.

Mede geïnspireerd door dit bijzondere project kan ook het Media Park bijdragen aan het succes van Nationale Zaaidag, het welzijn van de bij en een beter milieu. Beeld en Geluid zou dit jaar, evenals vorig jaar, elke bezoeker een zakje bloemenzaad van The Pollinators meegeven om te zaaien. Bij binnenkomst bij Beeld en Geluid zou een mooie compilatie met clips te zien zijn van bijen uit de Beeld en Geluid collectie Natuurbeelden, een unieke verzameling filmfragmenten van de Nederlandse natuur. Gefilmd door professionele natuurfilmers en verzameld werk. Beeld en Geluid bewaart de 600 zakjes bloemzaad (donker en koel) tot volgend jaar, maar dat betekent niet dat je zelf niet kunt bestellen of af kunt halen, en op pad kunt gaan!

Neem voor meer informatie contact op met Linda Zwinkels van Beeld en Geluid via lzwinkels@beeldengeluid.nl