Omroep verslaat Elfwegentocht

1 juni 2018
mediagroen

De Elfwegentocht : CO2 vrij in 2030. Heel Nederland van het gas af in een paar jaar tijd. Het lijken onmogelijke opgaven. Ook Leeuwarden als Europese Culturele Hoofdstad heeft zich op het eerste gezicht voor een onmogelijke uitdaging gesteld: twee weken lang fossielvrij reizen door de Friese provincie. Wat als een klein idee startte door studenten, lijkt in juli daadwerkelijk te gaan lukken, steeds meer partijen van scholen, bedrijven tot gemeenten sluiten zich aan.

Bouwe de Boer, energiecoördinator bij de gemeente Leeuwarden en vrijgesteld voor het project Elfwegentocht komt vertellen over hoe dit ambitieuze plan. Op NPO2 zal het project dagelijks te volgen zijn door verschillende verslaggevers van de diverse omroepen. Bouwe de Boer viel al eerder op door het opzetten van succesvolle groene projecten en stond dan ook meermalen in de duurzame top 100 van Trouw. Voor dit project trekt hij op met Marjan Minnesma van Urgenda.

Bouwe de Boer of Marjan Minnesma presenteert dit project op 12 juni bij onze Groene Lunch!