Groene Lunch 12 juni

23 mei 2018
mediagroen

Op 12 juni organiseren we weer eens een Groene Lunch zoals die in 2016 ook georganiseerd zijn. We programmeren van 12.00 tot 14.00 een aantal onderwerpen die met duurzaamheid en media te maken hebben, en ontmoeten elkaar onder het genot van een biologische lunch.

De Groene Lunch vindt deze keer plaats in de bioscoop bij RTL. Parkeren is beperkt, dus kom svp lopend of op de fiets, of parkeer op Parkeerdek A bij de ingang van het Media Park en loop dan naar RTL (700m lopen):
RTL Nederland – Media Park
Barend en Van Dorpweg 2
1217 WP Hilversum

Eventbrite - Groene Lunch

De programma-onderdelen zijn:

  • wearealbert.nl, Albert is een platform dat van start gaat vanuit acht publieke omroepen om met een duurzame en kritische blik naar je project te kijken, bewustwording creëren, informatie te delen, en daadwerkelijk milieuvriendelijke stappen te ondernemen. Met behulp van een CO2-calculator reken je eenvoudig uit wat de klimaatimpact van je productie is. Een compacte introductie door JP Pellemans.
  • Elfwegentocht in Friesland (onderdeel Culturele Hoofdstad, 14 dagen fossielvrij rijden), waar de publieke omroep een programma omheen maakt a la de Mijlpalen naar Parijs. Bouwe de Boer van Elfwegentocht vertelt hoe je van een klein onhaalbaar project tot een succesvol event komt. Lees hier uitgebreid over de Elfwegentocht.
  • Wat betekent het als we de gaskraan dicht draaien? Kan het, moet het en is het logistiek en financieel haalbaar? Radar Extra maakte het uitgebreide tweeluik Van Gas Los waar alle aspecten aan bod komen, met handige aanvullende informatie op de website van Radar Extra . Eindredacteur Rosalie Buizer van Radar Extra vertelt over deze productie en over wat de redactie zelf doet aan duurzaamheid. Hier is de dubbele uitzending ‘van Gas los’ van 14 mei en 21 mei terug te vinden.

Eventbrite - Groene Lunch