Focus op Groen 2023 terugblik

27 oktober 2023
mediagroen

Je had erbij moeten zijn! Het was een geweldige middag met een bevlogen Harm Edens als gastheer, inspirerende sprekers, en 100 mede-media-verduurzamers. Zo hoop ik dat de mensen de volgende ochtend aan hun collega’s vertelden over Focus op Groen 2023.

Wil je het allemaal nog eens terugkijken, of voor het eerst bekijken, dan zijn hier de beelden. Het gemakkelijkste is om de tijdcodes in het programma hieronder te gebruiken, ze zijn allemaal klikbaar. Klik je op een tijdcode, dan kom je direct op het item wat daarbij hoort. In Youtube kun je vervolgens via de beschrijving naar de andere onderdelen. Of je kunt Youtube sluiten en vanuit hier een ander onderdeel aanklikken en bekijken.

Wil je een linkje van één specifiek onderdeel met iemand delen, of posten op social media, klik dan met je rechter muisknop op de tijdcode van die spreker in het programmaoverzicht hieronder, kies ‘kopieer link’ en deel hem!

Programma:

00:00 opening door dagvoorzitter Harm Edens

11:00 keynote door Gerrit Hiemstra. Hij wil niet langer alleen praten over klimaatverandering, maar ook echt iets doen, en stopt als weerman bij de NOS. Wat wordt zijn missie?

45:20 lancering van de klimaatprogrammering van de NPO door Annemiek Spronk

58:56 Roser Canela Mas, verantwoordelijk voor de ITV Studios Net Zero strategy belt klimaatvriendelijk in vanuit Spanje

1:21:00 spotlight op alle Albert gecertificeerde Nederlandse producties met interviews met de makers

1:41:56 het dilemma van wethouder duurzaamheid Bart Heller

1:49:57 7 dilemma’s voor groene mediamakers!

2:04:40 Patrick Brand van EMG over de uitdagingen voor facilitaire bedrijven

2:24:27 keynote van Regina Romeijn, Global head of ESG bij Media.Monks over het verduurzamen van producties met AI en virtual production technieken voor global brands

2:47:50 het dilemma van Ruud Meijvogel van de ROM Utrecht

2:52:23 hoe krijg je je collega’s mee? Kas Jansma helpt je op weg!

3:06:12 afsluiting met Harm Edens en Frank Visser