RTL Nederland CO2 neutraal 2030

11 april 2022
mediagroen

Charles-Edouard Monier is verantwoordelijk voor de verduurzaming van de bedrijfsvoering van RTL Nederland. Samen met Michaela Peters en Han Berns maakt hij daar serieus werk van. Niet alleen in het eigen bedrijf maar ook als onderdeel van RTL Group en Bertelsmann. En door afspraken te maken met derde partijen als externe producenten en leveranciers. Over hoe je de mensen in je eigen bedrijf en daarbuiten kan motiveren om blijvend verantwoord te handelen en zaken te doen verteld Charles-Edouard Monier, hoofd duurzame ontwikkeling van RTL Nederland, op 5 april bij de Groene Lunch:

RTL onderscheidt drie fasen: meten, reduceren en compenseren. De eerste focus richt zich op contentproductie en Adalliance. Afgelopen zaterdag is het eerste programma uitgezonden dat een ‘Albert sustainable production certification’ mag voeren. RTL heeft daarmee de primeur voor de Nederlandse televisie.