21/2 Green Energy Day

17 februari 2022
mediagroen

Een opmerkelijk feit. Op 21 februari 2022 is het Green Energy Day. En dat is helaas geen goed nieuws. Want het is namelijk de dag waarop we ons laatste beetje hernieuwbare energie voor dit jaar verbruiken. De rest van het jaar draaien we weer op niet-hernieuwbare energie!

Alhoewel we het idee hebben dat we dag in dag uit met verduurzaming bezig zijn, moeten we accepteren dat we als samenleving enorm veel energie verbruiken. De categorieën waar consumenten mee te maken hebben zijn vooral ‘verkeer en vervoer’ en ‘huishoudens’. Maar die twee categorieën tezamen vormen maar net meer dan een kwart van ons totale verbruik. Het totale aandeel hernieuwbare energie ligt nu op 14% zo blijkt uit andere statistieken.

Met 14% hernieuwbare energie ligt de dag dus op 21 februari. Maar volgend jaar zal Green Energy Day alweer een paar dagen verder in het jaar liggen. In 2030 ligt Green Energy day medio april, en we hopen dat Green Energy Day in 2050 op 31 december valt, op de laatste dag van het jaar.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.greenenergyday.nl