Jan Boon wandelpad

24 november 2021
mediagroen

Op 14 september openden Eppo van Nispen tot Sevenaer (directeur Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid) en Jan Boon met een gezelschap betrokkenen de biodiversiteitsroute op het Media Park: het Jan Boon Wandelpad.

Dit pad loopt vanaf de Insulindelaan helemaal door naar het Goois Natuurreservaat. Het is recentelijk in opdracht van de Stichting Media NatuurPark opgeknapt, met een bijdrage van het Stadsfonds.

Landschapsarchitect Jan Boon ontwierp het Media Park zo’n 60 jaar geleden als een terrein waarop cultuur en natuur elkaar aanvulden en versterkten. Met de privatisering van het terrein en de komst van nieuwe mediabedrijven verdween een groot deel van Boons ontwerp. Aan de hand van het Ecologisch Groenplan van Stichting Media NatuurPark en met het oorspronkelijke ontwerp van Boon in het achterhoofd is de stichting, samen met terreinbeheerder Media Park Enterprise begonnen met het herstel van het park.

Ben Bus (Stichting Media NatuurPark en Tim Sleegers (Media Park Enterprise) bij de opening van het Jan Boon Wandelpad en de presentatie van het Ecologisch Groenplan. ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Een eerste stap daarin was het opknappen van het wandelpad door het park dat vandaag officieel geopend werd in bijzijn van landschapsarchitect Jan Boon en dat vanaf nu ook zijn naam draagt.

Dit artikel is afkomstig van de Stichting Media NatuurPark. Lees meer op hun website. Daar is ook het ecologisch groenplan in PDF formaat te downloaden.