NEP en MediaMonks faciliteren CAS

26 januari 2021
mediagroen

De Climate Adaptation Summit 2021, een wereldwijde, omvangrijke conferentie over aanpassing aan klimaatverandering, heeft op 25 en 26 januari jl. plaatsgevonden in Den Haag. Mediabedrijf NEP uit Hilversum faciliteerde de conferentie, die volledig virtueel en online plaatsvond. Wirtz Film & Experience Agency deed de content productie. De conferentie was bedoeld om de inspanningen van de wereld om zich aan te passen aan de onvermijdelijke effecten van klimaatverandering te versnellen, te innoveren en op te schalen. En om deze met meer ambitie van meer landen en bedrijven uit te werken in concretere plannen om zo de wereld klimaatbestendiger te maken. 

Het unieke aan deze conferentie is dat deze voor het eerst geheel virtueel is georganiseerd. En dat het brein achter dit grote innovatieve virtuele event de Nederlandse wereldspelers mediatechnologiebedrijf NEP en creatief digitaal productiebedrijf MediaMonks zijn. De samenwerking omvat de conceptontwikkeling, content creatie, registratie en distributie van een virtueel event. Een virtueel event kan dus van begin tot eind door beide partijen gefaciliteerd worden. NEP draagt met 80 personen crew zorg voor de volledige registratie (4 regiewagens), sourcing, postproductie, content distributie en de streaming over meerdere tijdzones van deze wereldwijde digitale conferentie. 

Daarnaast heeft NEP samen met MediaMonks het Virtual Event platform voor CAS ontwikkeld, waardoor tientallen wereldleiders, politici en prominente sprekers als Joe Biden, Xi Jinping, de Pontifex Maximus / Pope Francis en leden van overheden wereldwijd op een innovatieve en interactieve manier verbonden worden om de effecten van en initiatieven tegen klimaatverandering op de agenda te zetten. Ban Ki-moon en Bill Gates zijn de voorzitters van CAS.

Het online conferentieplatform heeft zoveel mogelijk de look en feel van een ‘echte’ conferentieruimte gekregen. Er is een centrale lobby, een informatiebalie, conferentieruimtes, tentoonstellingsruimtes, een bioscoop, ontmoetingspunten en het bevat breakout rooms waar deelnemers kunnen netwerken met andere congresbezoekers. Verder wordt de organisatie ondersteund bij het leveren van de Adaptation Action Agenda en ondersteuningsmechanismen om het momentum na CAS 2021 vast te houden. Samenvattingen van de presentaties en discussies zijn binnenkort te vinden op de website www.cas2021.com

De Climate Adaptation Summit 2021 is een prachtig voorbeeld hoe de (Nederlandse) media op duurzame wijze een ondersteunende bijdrage kan leveren aan overleggen, discussies en oplossingen voor klimaataanpassingen.

Bekijk hier de aftermovie van het event, met een afwisselen van beelden van voor en achter de schermen.

Wil je meer weten over hoe Augmented Reality wordt toegepast door NEP, bekijk dan deze video.