Bedrijven gezocht voor EIS-project

11 december 2020
mediagroen

De Stadsfondscommissie voor het Media Park fondsgebied heeft budget toegekend aan het EIS (Environmental Impact Score) project.

Binnen het project ontvangen 10 bedrijven op en rond het Media Park een Environmental Impact Score. Deze EIS geeft inzicht in hoe de bedrijven en gebouwen zich verhouden op het gebied van o.a. energie, water, gezondheid, materialen, mobiliteit, ecologie, afval en vervuiling. Elk deelnemend bedrijf ontvangt een huidige score, een potentie-inschatting, en mogelijkheden voor verduurzaming.

Ranking

Op basis van de EIscores kan een benchmark worden gedaan. Tevens worden positieve rankings samengesteld. Alle bedrijven worden gedurende drie jaar gevolgd met rankings voor de verschillende prestaties. Daarnaast is er jaarlijks een wisseltrofee te winnen voor de grootste stijger.

Werkwijze

De Environmental Impact Score wordt bepaald met behulp van de BREEAM-scan. De BREEAM-scan is een laagdrempelige methode om inzicht te krijgen in de duurzame prestaties van het gebouw. De scan beoordeelt het gebouw op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen, zoals gezondheid, energie en materiaalgebruik. De scan is gebaseerd op het keurmerk BREEAM-NL, hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor bestaande gebouwen.  De uitkomsten kunnen gebruikt worden om de duurzaamheidsprestaties van het bedrijf te verbeteren.

Meedoen?

Het EIS-team is op zoek naar 10 bedrijven die deze uitdaging willen aangaan. Deelname is gratis, het project wordt bekostigd door het Stadsfonds. 

Voor de inventarisatie is enkele voorinformatie nodig zoals het Energielabel, verbruiken/EED, MJOP, duurzaamheidsbeleid en -plannen. Daarnaast vraagt het een gesprek van 1,5 uur met het EIS-team een gebouwronde. 

Wat levert het op? Inzicht in de duurzaamheidsstatus, verbeterpunten, en een aansprekende en positief ingestoken EIS-ranking van bedrijven en gebouwen op en rond het Media Park.

Om mee te doen, kun je telefonisch contact opnemen met Kim van Kampen via 06-2072 5582 of een mail sturen naar: