Groene lunch gemist?

6 oktober 2020
mediagroen

Op 1 oktober vond een Groene Lunch plaats in Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum. Door de strenge Coronamaatregelen met een wat kleiner gezelschap dan gebruikelijk, maar inhoudelijk niet minder interessant. Heeft u de fysieke versie gemist of wilt u de presentaties terugkijken? Klik dan hieronder op de video’s om de sprekers Marjan Minnesma, Ben Bus, Martijn Winkler en Taco Zimmerman te bekijken.


Marjan Minnesma van Urgenda geeft haar kijk op het Nederlandse politieke landschap en de urgente van de aanpak van het klimaatprobleem:


U kunt u ook laten verrassen door het vrolijke verhaal van imker Ben Bus. Ook al heeft het Media Park een slingerend groen pad, vijvers, fruitbomen en een overgroeid amfitheater zoekt, hij is nog steeds op zoek naar mogelijkheden voor nog meer biodiversiteit:


Of luister naar het verhaal van Martijn Winkler van Vertov. Wat zette hem aan tot het maken van de klimaatthriller Hitte? Voor welke uitdagingen heeft hij gestaan in het creatieproces? In deze video kunt u zijn verhaal volgen. De thriller wordt vanaf 23 september uitgezonden op NPO 3 (EO):


Ook kunt u zich laten inspireren door Omroep Groen oprichter Taco Zimmerman. Hij pleit ervoor dat de publieke omroep het allerbelangrijkste thema ’het redden van de aarde’ agendeert. Daarom heeft hij de nieuwe Omroep Groen opgericht. In zijn verhaal vertelt hij over de uitdagingen waar we samen voor staan. En hoe hij met Omroep Groen wil bijdragen aan een nieuwe mindset die nodig is om deze uitdagingen aan te gaan om de aarde te redden: