Klimaatgezant fietst langs +1 NAP

24 september 2020
mediagroen

Op 13 oktober, om 16:30 uur, komt klimaatgezant Marcel Beukeboom op zijn fiets aan op het Media Park om verhalen op te halen over lokale acties gericht op duurzaamheid binnen de gebouwde omgeving.

Deze stop is onderdeel van een 4-daagse fietstocht langs +1 NAP, de nieuwe kustlijn van Nederland als we nu niet voldoende inzetten op gedragsverandering ten behoeve van het klimaat. Initiatiefnemer en Klimaatgezant Marcel Beukeboom, die zich normaalgesproken bezighoudt met het maken van internationale afspraken, stapt op 12 oktober in Noord-Brabant op zijn fiets voor een tocht van bijna 400 kilometer en eindigt op 15 oktober in Groningen, op zoek naar hoopvolle voorbeelden van lokale acties.

De fiets is een mooi symbool voor de gedragsverandering die nodig is om klimaatveranderingen tegen te gaan. Op de denkbeeldige grens tussen water en land spreekt hij onderweg met de bouwers van het nieuwe veerkrachtige Nederland.

De Klimaatgezant fietst de tocht in vier etappes, die elk een eigen thema hebben: 1. energie, 2. gebouwde omgeving, 3. mobiliteit en 4. landgebruik & voedsel. Binnen thema 2, gebouwde omgeving, start hij op 13 oktober bij het nieuwe duurzame kantoor van de Triodos bank in Zeist, en eindigt hij op het Media Park. Het nieuwe kantoor van Triodos is een door RAU architecten ontworpen “remontabele houten kathedraal” die wereldwijd de toon zet op circulair en duurzaam gebied.

Marcel Beukeboom komt luisteren naar de positieve verhalen van de hoop: het kàn, als we maar willen. En als we maar doen! De verhalen zullen een basis vormen voor een serie filmpjes, zodat het verhaal ook na deze vier dagen verteld kan blijven worden.

Heb je een goed idee dat je 13 oktober graag zou bespreken met Marcel Beukeboom? Meld je dan aan bij Frank Visser van MediaGroen via frank.visser@mediagroen.nl