The Sims als eco-media

15 mei 2020
mediagroen

The Sims is geen radio, geen tv, geen vod, of print. Het is een simulatiespel, het populairste ter wereld, en beschikbaar voor alle grote computer- en gameplatforms. Sinds de lancering is het meer dan 200 miljoen keer verkocht. En de expansion packs worden elk ook tientallen miljoenen keren geïnstalleerd.

In juni 2020 brengt The Sims een nieuw expansion pack uit dat past in een lijn van verduurzaming: Ecologisch Leven. Door het grote wereldwijde bereik van The Sims kan dit duurzame expansion pack best eens een belangrijke impact hebben in het denken over verduurzaming van een jonge generatie.

Het nieuwste Sims 4-uitbreidingspakket is ontworpen om een ​​betere wereld te helpen creëren. De Sims 4 Eco Lifestyle verschijnt op 5 juni 2020 en draait helemaal om het groene leven.

Dit is niet het eerste Sims 4-uitbreidingspakket met een duurzaam thema. In Island Living van afgelopen zomer had je een carrière als natuurbeschermer, met eilandopruimacties. En Tiny Living benadrukte kleine huizen en minimalisme. Eco Lifestyle tilt het duurzame concept naar een nieuw niveau, met alternatieve energiebronnen, duurzame materialen en inspanningen van je samenleving om hun wijken te veranderen.

Het pakket introduceert ook een nieuwe wereld, Evergreen Harbor, die wordt beïnvloed door de keuzes en acties van Sims. Overschakelen naar alternatieve energie, kleding en meubels upcyclen en samenkomsten organiseren voor de inwoners zal Evergreen Harbour positief beïnvloeden. En als je de verkeerde keuzes maakt, dan zal je Sims wereld steeds meer vervuild raken…