Stadsfonds steunt duurzaamheid

15 mei 2020
mediagroen

Het Stadsfonds Hilversum heeft fondsen beschikbaar voor ideeën die de economie van Hilversum versterken. Er zijn verschillende fondsgebieden waarvoor een aanvraag gedaan kan worden. Specifiek voor het fondsgebied Media Park en Witte Kruislaan, heeft de fondsgebiedcommissie gekozen voor leefbaarheid en duurzaamheid als thema’s voor 2020. Onder dat fondsgebied vallen alle bedrijven op het Media Park, en AVROTROS en KPN aan de Witte Kruislaan. Voor dit fondsgebied is in 2020 ongeveer 75.000 euro beschikbaar.

De boomstronken geven aan hoeveel hout AVROTROS per maand verbruikt voor haar papier.

Op 23 juni 2020 houdt de commissie voor Media Park en Witte Kruislaan een online pitchronde om ideeën die ondersteund willen worden, te kunnen beoordelen. Belangrijk daarbij zijn de volgende vier punten:

  • het idee
  • het ‘probleem’ dat je ermee oplost en de probleemeigenaar
  • aansluiting met leefbaarheid en/of duurzaamheid
  • begroting en de vraag aan het Stadsfonds

Hoe moet je leefbaarheid en duurzaamheid zien? Ideeën voor wandelroutes, sporten, menselijk contact, kwaliteit van de werkomgeving, mogelijkheden voor ontplooiing, voor afvalstromen en -verwerking, mobiliteit, etc. etc. zijn allemaal welkom.

Dus heb je een idee om uitgevoerd te krijgen, dat past in leefbaarheid en duurzaamheid, voor het Media Park, of de Witte Kruislaan met KPN en AVROTROS, en ben je op zoek naar aanvullende financiering en ondersteuning? Neem dan contact op met frank.visser@mediagroen.nl. De eerste pitchronde van 2020 was in juni, de tweede pitchronde zal medio november zijn. Als je contact opneemt, houden we je op de hoogte van de planning van de tweede pitchronde.