Gouden loper voor Songfestival

15 november 2019
mediagroen

Tijdens de Groene Lunch van 12 november 2019 ging het over de uitdagingen en maatregelen die een stad als Rotterdam heeft bij de organisatie van het meest duurzame Songfestival ooit.

Want het Songfestival is meer dan het Songfestival alleen. Er zijn tal van side-events, en de stad is een tijd lang één groot feest. Bij de presentatie van de deelnemers is het volgens het AD zo het idee om ze over een gouden loper over de Erasmusbrug te laten lopen, gemaakt van gerecycled tapijtmateriaal.

Het motto van Rotterdam is “van zooi naar mooi”. Een aantal vuilniswagens zijn dan ook omgedoopt tot ‘goudtransport’, om evenals de gouden loper te benadrukken dat circulair denken ‘het nieuwe goud’ is.

Als gemeente heeft Rotterdam vooral invloed op de buitenruimte en op het verkeer en vervoer ihkv het Songfestival. In het bidbook is opgenomen: “voor het Eurovisie Songfestival wordt ingezet op een zero-waste evenement”. En als één van de maateregelen: “concreet betekent dit voor het ESF 2020: […] Geen gebruik maken van single-use plastic op het outdoor festivalterrein”.

Ook is het Songfestival een kans om allerlei stadsvernieuwingsprojecten aan te haken, om ze zo een extra zet te geven aan bijvoorbeeld RUGGEDISED, en de plaatsing van zonnepanelen op Ahoy.

Kijk voor meer informatie op: https://www.010duurzamestad.nl/nieuws/duurzaamste-songfestival/