Duurzame diesel in Hilversum

13 november 2019
mediagroen

Sinds 29 oktober is het mogelijk om in Hilversum duurzame diesel te tanken. De diesel van het Finse bedrijf Neste is volledig van hernieuwbare grondstoffen gemaakt. Naast Hilversum zijn de dichtstbijzijnde mogelijkheden om deze diesel te tanken te vinden in Beesd, Den Haag, Ermelo en Amsterdam West, dus de brandstof is nog niet wijdverspreid verkrijgbaar.

De Tomin groep opende de pomp samen met wethouder duurzaamheid Jan Kastje. De Tomin groep verzorgt werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en zal een grootafnemer van de duurzame diesel zijn.

foto: Bastiaan Miché
foto: Bastiaan Miché

Ook de gele vrachtauto van Nieuws&Co zou op duurzame diesel gaan rijden. Voor die vrachtauto, en de andere vrachtauto’s op het Media Park zal dan wel gekeken moeten worden of het vrachtverkeer wel in de wijk past. De Tamoil pomp is namelijk gevestigd in de woonwijk in Hilversum zuid, aan de Zoutmanlaan 5. Voor personenauto’s en busjes moet het hoe dan ook geen probleem zijn om er te gaan tanken, en je dieselverbruik te verduurzamen.

Neste’s raffinaderij in Rotterdam is de grootste hernieuwbare biobrandstoffabriek van Europa. Hier produceert Neste MY Renewable Diesel™ uit hernieuwbare grondstoffen, zoals afval en reststoffen. Het doel van Neste is om een wereldleider te worden op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen. In 2019 werd Neste derde op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld.