Matchmaking days 23/24 september

17 september 2019
mediagroen

Op 23 en 24 september vinden de twee matchmaking days plaats van de MediaGroen challenges die de afgelopen maanden zijn uitgezet. In overleg met de mediabedrijven zijn er vijf challenges geformuleerd op het gebied van energie, mobiliteit en afval.

Wil je de 24e langskomen voor de pitches, schrijf je dan hier in via Eventbrite.

Dit zijn de negen bedrijven die zijn geselecteerd om zich 23 en 24 september aan de mediabedrijven te mogen presenteren:

4 YEF maakt van bedrijven en consumenten energieleveranciers met directe toegang tot de energie handelsmarkt die een actieve rol gaan spelen in het energielandschap van de toekomst en grip krijgen op hun energierekening, ook als de salderingsregelingen wegvallen.
https://www.plusleven.nl/

GREENER POWER SOLUTIONSzet zich in om de stroomvoorziening op evenementen te verduurzamen. Door het inzetten van batterijen in combinatie met dieselaggregaten kan er tot wel 60% minder diesel verbrand worden. Als er een netaansluiting dichtbij is hoeft er in veel gevallen helemaal geen diesel meer verbrand te worden. 
https://www.gogreener.eu/

LIVEMOBILITYontwikkelt software voor App en Web die namens opdrachtgevers antwoord geeft op de vraag ‘What’s in it for me?’ in duurzame mobiliteit. Wij belonen gewenst gedrag.
https://livemobility.com/

OPENWASTE – Door de vernieuwende software op het gebied van afvalinzameling kan met OpenWaste door commerciële inzamelaars worden samen gewerkt. Nu rijdt iedere inzamelaar apart door de stad of regio. Dat hoeft met OpenWaste niet meer. De wagen die de inzameling doet is bij voorkeur CO2-neutraal en zonder logo. Dit zorgt voor vermindering van het aantal voertuigbewegingen en geeft daardoor minder verkeersdrukte én minder schadelijke emissie (CO2, NOx en fijnstof)
http://openwaste.nl/

POWERHOUSElevert een all-in one verduurzamings plan voor kantoren. Dit houdt in een energie scan, energie management, toepassen van duurzame opwek op locatie, smart grid laad infrastructuur en voorfinanciering. En het mooiste van allemaal is dat gedeeltelijk de investering (naast duurzame opwek) terug verdient kan worden door EVs en slim laden gebruikt kan worden als buffer.
https://powerhouse.net

POWER UNITED is gespecialiseerd in energieopslag. Ze leveren totaal oplossingen met een lange levensduur. De focus ligt hierbij op systemen die groter zijn dan 20 kW en op batterijen met meerdere MW storage capaciteit. PowerUnited werkt samen met partners voor integratie en installatie. Ze richten zich met name op B2B met daarin focus op de logistieke markt, commercieel vastgoed, laadpleinen en tankstations. 
https://www.powerunited.nl/

SOLAR SEDUM heeft een frame ontwikkeld waarmee zonnepanelen boven een groendak geïntegreerd worden. Met dit Airframe wordt het groendak als ballast voor de zonnepanelen gebruikt. Het groendak beschermt het dakoppervlakte, verkoelt het pand en buffert regenwater. Daarnaast zorgt het groen er ook voor dat de panelen koeler blijven en zo ongeveer 5% meer stroom opleveren. Tenslotte zorgt het groendak en de schaduwplekjes onder de panelen voor een toename van biodiversiteit.
http://www.solarsedum.nl/

TRIPMANAGERabonnees kunnen een auto afroepen welke klaar staat op een verhuurlocatie (hub) óf welke wordt gebracht op het werkadres. Een auto afroepen kan voor zakelijk- én privégebruik. Hiermee biedt TripManager een unieke kruising tussen Autodelen en Autoverhuur: Auto-op-Afroep. Zakelijk wordt er op naam van het bedrijf en op de juiste kostenplaats gefactureerd. Privégebruik wordt middels een online betaalmodule betaald. Onbestickerde auto’s, geen borg en mobiliteitsgarantie! Met deze dienstverlening richt TripManager zich op de reiziger die af-en-toe een auto nodig heeft. Door de mobiliteitsgarantie is dit, in combinatie met Openbaar Vervoer en fiets, een duurzaam alternatief voor traditioneel autobezit.
https://tripmanager.nl

UW DEELFIETS faciliteert vervoer tussen locaties (bedrijven) of op grote locaties (bedrijventerreinen) en/of vervoersknooppunten verbeteren door inzet van deelmobiliteit waaronder deelfietsen
https://www.uwdeelfiets.nl/