5 duurzame media challenges

3 juli 2019
mediagroen

De gemeente Hilversum heeft het initiatief genomen om duurzame oplossingen te zoeken voor mediabedrijven op en om het Media Park. Met de deelnemers aan de sessie in de Johan Cruijff Arena zijn op 21 maart vijf onderwerpen gedefinieerd (zie onder de foto voor een opsomming).

In de komende maanden zetten we deze MediaGroen Challenges via het GO-NH programma uit in de Provincie Noord-Holland zodat bedrijven oplossingen in kunnen gaan dienen om duurzame innovaties te versnellen. Na de zomer bekijken we met welke we verder gaan.

Aansluiten bij de challenges doet je via dit formulier.

Dit zijn de 5 challenges:

Energiemanagement as a service

  • Het aanleggen van een smart grid om een optimale dienst te leveren op het gebied van energie backup en noodstroomvoorziening, peak shaving, laden van auto’s met een hoge betrouwbaarheid. Hoe kan het Media Park hiermee de duurzame batterij voor de mediabedrijven en de stad Hilversum zijn?

Energiebronnen te over

  • Op het Media Park en bij mediabedrijven elders, is steeds meer ‘warmte’, veel ‘koeling’, en het grootste dakoppervlak van Hilversum en omstreken. Energie te over! Hoe kunnen deze bronnen met vernieuwende business cases en technieken optimaal ingezet worden?

Innovatiecentrum voor duurzaam produceren

  • Hoe kan de media-industrie in Hilversum een innovatiecentrum voor duurzame mediaproducties inrichten. Als kennis- en contactcentrum voor Albert, verbruiksmetingen, calculaties, en innovaties.

You gotta move!

  • Media maken is mensenwerk, op kantoor, op locatie, met spullen, met publiek. Hoe maken we het pendelvervoer voor producties duurzamer. Van deelfiets, via pendelbus tot Elfstedentocht. Electrisch, met Blauwe diesel of via de cloud?

Closing the circle

  • Hoe kunnen we de afvalverwerking op het Media Park verbeteren. Denk hierbij aan concrete innovaties, oplossingen en samenwerking voor gescheiden ophalen en verwerken van afval. Wat is er voor nodig om dit snel, effectief en beter te doen?