Gevoelstemperatuur

3 december 2018
mediagroen

Vier weerpresentatoren over klimaatverandering

Heleen Ekker presenteerde op de Groene Lunch van 20 november j.l. haar boek Gevoelstemperatuur, en vertelde over de afwegingen die zij als klimaatjournalist bij de NOS maakt.

We verloten vijf exemplaren van Gevoelstemperatuur onder degenen die als eerste een mailtje sturen naar groenelunch@mediagroen.nl. Als je hem afhaalt bij het Mediacentrum op het Media Park, heb je hem nog voor Sinterklaas of Kerst…

Gevoelstemperatuur
De persoonlijke klimaatzorgen van Gerrit Hiemstra, Willemijn Hoebert, Peter Kuipers Munneke en Marco Verhoef. Auteur: Heleen Ekker. Het boek is hier te bestellen bij uitgeverij Arbeiderspers (onderstaande scheefgedrukte tekst is ook van deze site overgenomen).

Het klimaat verandert. Als we er te weinig tegen doen, zal het nog veel ingrijpender veranderen. Heleen Ekker ging voor dit boek in gesprek met de vier weerpresentatoren van het NOS Journaal: Gerrit Hiemstra, Willemijn Hoebert, Marco Verhoef en Peter Kuipers Munneke. Ze geven hun visie op de opwarming van de aarde, vertellen openhartig over hun zorgen en wat ze in hun eigen leven doen om het tij te keren. Ook gaan ze in op de impact die klimaatverandering heeft op het dagelijkse weerbericht, nu én in de toekomst. Daarbij spreekt Peter Kuipers Munneke niet alleen als weerman, maar ook als klimaatwetenschapper. In dit boek blikt hij terug op de reizen die hij maakte naar het ijs op Spitsbergen, Groenland en Antarctica en de verdwijnende permafrost in Noordwest-Canada.