Green tales of the city

27 juni 2018
mediagroen

Groene verhalen uit de stad

De Nederlandse documentairemaker Gwen Jansen maakt een internationale human interest documentaire waarin inspirerende ‘groene verhalen’ uit de stad in Nederland centraal staan. Zij volgt hiertoe in een aantal steden in Nederland van dichtbij een aantal mensen die proberen via co-creatie, optimisme en een vernieuwende aanpak nieuwe waardevolle ‘groene’ innovaties te laten ontstaan. Om zo een negatief vertrekpunt rondom het thema livable cities om te kunnen zetten in iets positiefs. Zij zijn vastberaden om de leefbaarheid in hun stad in Nederland te vergroten op het vlak van bijv. luchtkwaliteit, veerkracht/adaptatievermogen van de stad/diversiteit/creativiteit/openheid van de stad. Hoe lastig soms ook. Zal het hen lukken om te slagen?

Bekijk de trailer

Steden beslaan weliswaar slechts 2% van het aardoppervlak maar hebben desalniettemin de grootste impact op de klimaatverandering. Steden kunnen fungeren als belangrijke knooppunten om de wereld een beter leefbare, duurzame plek te maken. Deze film biedt een kijkje van binnenuit bij een aantal van deze ‘groene verhalen uit de stad’ . Ter lering, vermaak maar vooral ter inspiratie voor een ieder om ook in actie te komen. Want het is simpel: we hebben geen tijd te verliezen!

Aanpak

In de documentaire wordt het decor gevormd door mensen in 5 steden in Nederland die zich inzetten voor het vergroten van de duurzaamheid en leefbaarheid in hun stad. Uiteraard komen we ‘in the slipstream’ veel meer mensen tegen. Zij proberen de leefbaarheid in hun stad in Nederland te vergroten. Iedere hoofdpersoon doet dat op geheel eigen wijze.

In elke stad zetten we een ander thema centraal. Zo worden de mobiliteitstransitie, energietransitie, circulaire economie en de weerbaarheid van de stad uitgelicht. We krijgen via de persoonlijke verhaallijnen een mooi intiem kijkje in hoe de Dutch dialogues in de praktijk werken.

Financiering

De film gaat op 14 december groots in première in filmtheater LUX (grote zaal: 800 mensen) in Nijmegen tijdens het slotevent van Nijmegen als Green Capital of Europe. Gwen staat open voor financiële bijdragen, of hulp in post-productie, om haar documentaire mogelijk te maken. Kun je hierin iets voor haar betekenen, neem dan contact met haar op via: gwen@jansenjager.nl