Opening M gebouw

22 juni 2018
mediagroen

M homebase of the multimedia minded is geopend! Donderdag 21 juni werd ‘het AKN gebouw’ door KRO-NRCV directeur Yvonne de Haan omgedoopt in M.

Ooit gebouwd door AVRO, KRO en NCRV was het lang ‘het AKN gebouw’. Maar met de fusie van KRO met NCRV, en AVRO met TROS, en het nieuwe samenwonen van AVROTROS in het voormalige Wereldomroep gebouw, bestonden de huurders niet langer uit de A, de K en de N. Bindinc en Radio 2 en 5 vulden de leeggekomen ruimtes deels op. En de studio’s zijn turn-key te gebruiken door afspraken met facilitaire bedrijven.

Gebouwdirecteur Michiel Leijenaar heeft twee ambities:

  • het gebouw laten worden tot een plaats waar niet alleen grote, maar ook kleine media-minded bedrijven een plek vinden
  • het gebouw het meest duurzame bedrijfsgebouw van Hilversum laten zijn

Vandaar de hernoeming naar M. En dit is niet slechts een hernoeming, maar de hele begane grond van het gebouw is het afgelopen jaar van binnen naar buiten verbouwd en vernieuwd, om zo de nieuwe filosofie ook daadwerkelijk in het gebouw naar voren te laten komen. Huren kan nu van klein (30m2) tot groot (5.000m2), en van kort (3 maanden) tot lang. Neem voor meer informatie contact op met Cyrelle Omer.

Het meest duurzame bedrijfsgebouw van Hilversum

Het meest duurzame bedrijfsgebouw van Hilversum is een ambitie die inspanning op meerdere vlakken vergt. Er is een SDE+ subsidie toegekend, de stroom wordt duurzaam ingekocht, de catering is duurzaam, de verbouwing is zo duurzaam mogelijk gedaan, de studio’s zijn voorzien van LED studiolicht, en medewerkers worden gestimuleerd om met het OV, of op de fiets te komen.

M is partner van MediaGroen, en huisvest op 10 oktober 2018 de Dag van de Duurzaamheid. Het gebouw zal gecertificeerd worden om zo ook officieel als meest duurzame bedrijfsgebouw van Hilversum te boek te kunnen staan.