Lucht voor BNNVARA/NTR/VPRO

21 februari 2018
mediagroen

Na eerst bij AVROTROS de bandenspanning te hebben gecontroleerd, waren de mensen van Band op Spanning op 20 februari ook bij het gebouw van BNNVARA/NTR/VPRO. Daar controleren ze in twee dagen 225 auto’s. Vanuit Hilversum100 waren er twee sets van 50 controles ter beschikking gesteld. AVROTROS heeft er 150 controles extra bij afgenomen. BNNVARA/NTR/VPRO heeft er 175 extra controles extra bij afgenomen. Daarmee is in totaal van 425 auto’s de bandenspanning gecontroleerd en bijgesteld.

Van de acties wordt per auto een rapport opgemaakt dat achter de ruitenwisser geklemd wordt zodat de eigenaar weet dat zijn banden weer op spanning zijn. De opdrachtgevers AVROTROS en BNNVARA/NTR/VPRO krijgen een totaalrapport waarin een overzicht wordt gegeven het het aantal gecontroleerde auto’s, de bevindingen en de door de actie bespaarde CO2.

Met deze acties wordt duurzaamheid op een praktische en concrete manier onder de aandacht van medewerkers gebracht. Want uiteindelijk zijn het de medewerkers die verduurzaming moeten dragen en als vanzelfsprekend zullen gaan beschouwen.