Van warmte naar LED

10 september 2017
mediagroen
Van warmte naar LED

Tijdens de Open Studio Dagen 2017 konden de duizenden bezoekers zelf ervaren hoeveel warmte studiolampen genereren, en wat er bespaard kan worden door studio’s met LED licht uit te rusten. MediaGroen heeft hiervoor samen met Chain een installatie bedacht en ingericht in de gang tussen Studio’s 31 en 32.

Twee identieke opstellingen lieten de passanten het verschil ervaren tussen 12.000Watt traditioneel licht, of 1.200Watt LED licht. Beide lichtopstellingen waren even fel. Het verschil was iedereen duidelijk. Zo duidelijk dat soms de combinatie van LED, Coldspot en het koelblauwe informatiebord leidde tot opmerkingen als: “oh, wat is het hier lekker koel”. De traditionele lampen voelden als een comfortabele zomerzon, niet onwelkom op deze gure dagen.

Bij de opstelling werd ook de Hilversum100 challenge gepresenteerd, een oproep voor duurzame ideeën en concrete plannen om Hilversum groener en gezonder te maken.

Op 26 september 2017 vindt een workshop plaats voor partners van MediaGroen waarin de business case van de overgang van grote studio’s naar LED licht wordt behandeld. Studio 20 is recent van LED licht voorzien door samenwerking van Chain, NEP, MediaPark en BNNVARA. Deze en andere cases zullen worden behandeld. Neem om deel te nemen contact op met frank.visser@mediagroen.nl