Chain sluit aan

23 juni 2017
mediagroen

Chain sluit zich aan bij MediaGroen.

Hilversum, 21 juni 2017

Chain Live Audio, Visuals, Light & Rigging is hét facilitaire bedrijf voor de Nederlandse broadcast- en evenementenindustrie. Het bedrijf is ontstaan uit lichtbedrijf Chain en Dutchview Licht en nu uitgegroeid tot een multidisciplinaire facilitair dienstverlener voor licht & rigging, geluid en video.

Chain levert ongeveer 80% van het studiolicht op het MediaPark en heeft besloten zich aan te sluiten bij MediaGroen, het initiatief om de broadcastsector te verduurzamen. De meeste ‘in house’ studio’s van de publieke en commerciele omroepen voor langlopende programma’s zijn al uitgerust met LED, maar de meeste voor een seizoen gebruikte studio’s nog niet. Deze lichtplafonds verbruiken met traditioneel licht honderden kilowatts aan stroom en vergen veel van de studiokoeling. LED kan dit stroomverbruik met 80% terugdringen.

Met het onderschrijven van de doelstelling van MediaGroen zet Chain als lichtleverancier een belangrijke stap in het bijdragen naar het reduceren van het stroomverbruik van producties. Dit is door de noodzakelijke investeringen en de nodige aanpassingen aan klimaatbeheersingssystemen echter geen eenvoudige opgave. Eén van de eerste acties zal zijn om met hen en andere partijen uit de keten een workshop te organiseren over de business case achter LED studiolicht.

Neem voor meer informatie contact op met:

Paul Chamalaun of Rene van Altena van Chain – 035 5384155

Frank Visser van MediaGroen – 06 514 89 675