AVROTROS maakt bewust

19 april 2017
mediagroen

AVROTROS maakt haar personeel bewust van de milieubelasting. Omroep AVROTROS is sinds een aantal jaren gevestigd in het voormalige Wereldomroepgebouw aan de Witte Kruislaan in Hilversum. Bij het betrekken van het gebouw zijn de kantoorruimtes gerenoveerd. Om het personeel bewust te maken van de milieubelasting die een kantooromgeving oplevert heeft AVROTROS een aantal ludieke acties ontwikkeld om inzicht te geven in die belasting.

Bij de ingang van het gebouw is een aantal boomstammen neergelegd die aangeven hoeveel bomen er nodig zijn om AVROTROS een maand van papier te voorzien.

En in de kantine is een opstelling gemaakt van dozen printerpapier om aan te geven hoeveel er daarvan verbruikt wordt. Elke maand dat er bespaard wordt, gaan de bespaarde dozen van de opstelling af, om zo de besparing tastbaar te maken.