Peter Smith mediakunstwerk

5 september 2016
mediagroen

Lever je plastic in voor een nieuw beeld

De komende weken zamelen we plastic in om een kunstwerk te laten maken. Al het plastic is welkom. Help je mee?

Wat kun je doen?
Je plastic afval in het plastic-gedeelte van de prullenbakken doen. Zo simpel is het. Hoe meer plastic, hoe beter! Ook het plastic dat je thuis verzamelt is meer dan welkom. Het plastic uit de prullenbakken wordt door afvalinzamelingsbedrijf Van Loenen opgehaald en apart opgeslagen.

Wat doen we met het plastic?
Van het ingezamelde plastic maakt Peter Smith, bekend van Ted-talks, Dopper en o.a. de Plastic Madonna in Rio de Janeiro, een kunstwerk. Hij heeft al een spectaculair idee voor een mediakunstwerk… Het kunstwerk zal eind dit jaar worden onthuld.

De actie wordt gehouden in het kader van de themaweek over afval, vanaf 10 oktober op NPO 2. In die week worden onder andere documentaires en programma’s met een groen tintje uitgezonden en vindt op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid plaats. Een week eerder, op 4 oktober, is er op het Mediapark het congres voor Focus op Groen voor mediamakers en producenten.