NPO Groen tour op IBC15

21 september 2015
mediagroen

NPO Groen tour op de IBC 2015
De IBC is één van de twee wereldwijde beurzen op het gebied van broadcast-technologie. Hij vindt jaarlijks in september plaats in de RAI in Amsterdam. 50.000 mensen van over de hele wereld komen week naar Amsterdam om het congres te bezoeken, de beurs te bekijken en bij te praten met zakenrelaties.

iMMovator organiseert jaarlijks de volgeboekte “Best of IBC” rondleidingen. De tours worden opgezet vanuit het oogpunt van iMMovator, dus tonen vooral nieuwe interactiemogelijkheden en nieuwe business modellen. In 2014 werd er voor het eerst een specifieke SPOT tour georganiseerd over advertenties, plaatsing, meten, doelgroepen etc. In 2015 was er naast de reguliere tours en de SPOT tours ook een NPO Groen tour vormgegeven over duurzaamheid in media. Een primeur denken we!

21466773875_678042ab04_o

In een tour van twee uur komen maximaal acht stands aan bod. Normaliter is het lastig om een tour tot slechts acht stands te beperken, maar voor de groene tour moest goed gezocht worden naar aansprekende onderwerpen. De zoektocht leidde daarmee tot interessante contacten met mensen die bezig waren met duurzaamheid in media. Soms zelfs tot een ad-hoc formulering van een duurzame strategie van een bedrijf. Dit door een groot aantal dingen die ze al deden zonder daar het label van duurzaamheid op te hebben geplakt, samen te voegen tot een samenhangend pakket dat het label met recht kon dragen.

21278739060_83973dbdf4_o

De 15 deelnemers aan de tour kwamen van de verschillende publieke omroepen en waren bijeengebracht door Sietske van Weerden en Diane Driessen van de NPO. NPO Groen is een project om werk binnen en van de NPO te verduurzamen. De stands die we bezocht hebben waren in het kort:

Via deze link zijn 22 foto’s van de tour te bekijken: https://goo.gl/photos/VGVFnmAGqyvTk3MM7

Het was een primeur om een duurzame tour op de IBC te hebben, en interessant om de obstakels en interesse voor groene media te ervaren. Een mooie start voor meer internationale contacten op dit onderwerp.

Frank Visser frank.visser@mediagroen.nl +31 6 514 89 675